2010-05-02

Pasidaryk pats: Segė


Atėjo pavasaris, orų prognozė pranašauja šiltą orą, gamta bunda, o taip pat bunda mūsų idėjos pasipuošti :)

Beiškant idėju kaip būtų įmanoma lengvai pasipuošti, radau ryškios spalvos sagę. Siūlau Jums pasidaryti ir paryškinti šį pavasarį.

Jums reikės: žirklių, tekstilinių klijų, filco (dirbtinis veltinis), adatos, siūlo, užsegimo, kartono.


Visi įrankiai paruošti, siūlau pradėti :)
Pirmiausia reikia padaryti žiedlapius. išsikirpkime iš pagrindinės spalvos 8 cm skersmesn apskritymą. Tada išskirpkyme trys juosteles 4 cm pločio, dvi juosteles 3 cm pločio ir vieną 2,5 cm pločio. Iš kitos spalvos arbar tos pačios iškirpkyte 2 cm skersmens apskritymą, bei tapatį apskritymą iškirpkyte iš kartono. Jei pageidaujate sagėje padaryti mažą kišenaitę, taipat iškirpkyte kišenaitės formą.


Pasiruoštas juosteles sukarpome į vienodus 4cm, 3cm ir 2,5 cm kvadračiukus. Padaryti šia sage vidutiniškai reikia 4 cm kvardačiukų 15 vienetų, 3 cm - 13 vnt., 2,,5 cm - 9 vnt..

Iš paruoštų kvadračiukų karpome žiedlapių formas, pavyzdį matote apatynėje nuotraukoje. Paruošus žiedlapių formas imame klijus ir dedame po veiną lašą klijų ant apatinių žiedlapio kapų ir užlenkiame.


Žiedlapių klijavimas užima viso šio projekto laiką.


Pasiruošiam sagės nudarynę dalį, prisiuname prie apskritymo sagės užsegima, bei kišenaitės detalę. Paimkime kartono apskrityma ir priklijuokime ar prisiukime juostelę aplink kartono kraštus.


Daba vienas iš maloniausiu darbų :) prie pagrindinio apskritimo klijuokime atr net geriau prisiukyme žiedlapius :)


Sagės centrine dalį gražiai užbaikyte juostelės apdaila :)


Sujunkite nugarynęir užpakalinę detales :)


Štai Jūsų sagė ir baikta :)